Het was wat stil hier de afgelopen dagen, ik had namelijk maar weinig te vertellen. De groepvierdochter en ik kwamen de tijd best door hoor, maar erg enerverend was het allemaal niet. We keken beide erg uit naar de vrijdag, want dan zouden de man en de twee oudste kids weer thuiskomen.

Die reisdagen zijn altijd ingewikkeld en ik zie daar altijd tegenop. Ik had het dan ook wel met de man te doen dat ie dat nu soort van alleen zou moeten fixen. Toen hij ook nog liet weten dat het echt stroomde van de regen toen er ingepakt moest worden, had ik wel een beetje buikpijn voor hem.

Dat werd nog erger. Rond de middag stuurde hij heel droog ‘jij hebt daar het paspoort van de bijnapuberzoon hè?’ U snapt, de schrik sloeg mij om het hart, zeker toen ik erachter kwam dat hij geen flauwe grap maakte. In de chaos van vertrek uit Stade hebben we de paspoorten van de bijnapuberzoon en de groepvierdochter verwisseld. En daar kwam de man op het vliegveld achter.

Mijn arme hart. Op afstand kun je bijzonder weinig doen en ik heb dus vooral heel hard geduimd. Gelukkig bleek al snel dat er waarschijnlijk geen probleem zou zijn. Er werd gereisd binnen de EU én huiswaarts. De bijnapuberzoon zou gewoon mee mogen. Wat een opluchting.

Het inchecken van de fietsen en alle spullen bleek immer ingewikkeld en de toestand op Schiphol om daar weer gereed te raken evenzo. Wat wel heel erg hielp was dat de tante van de man uit de brand hielp bij het vervoer.

Het oorspronkelijke plan was dat ik de auto zou gaan halen in Dalfsen zodat de bagage, een deel van de fietsen en de meisjes niet in de trein naar Eindhoven zouden moeten. Gek genoeg is in Nederland fietsland het met fiets per trein reizen namelijk totaal waardeloos geregeld.

De tante van de man laadde nu alle bagage in haar auto en tufte naar het zuiden terwijl de man en kids met een kale fiets per trein gingen. Dat is zo’n beetje de grens van wat haalbaar is.

Ergens tussen acht en half negen kwam het hele gezelschap aan in Meerhoven. Met veel zooi en veel verhalen. Ik ben er buitengewoon content mee.