Na een nachtje lekker slapen, een mens waardeert de eenvoudige beschikbaarheid van douche en toilet* wel weer na een paar dagen camping, gingen we op donderdagochtend weer op pad. We hadden werkelijk stralend weer en de zestig kilometer die op het programma stonden, leken ons prima te doen.

Het idee was om vlak voor Bremen de decathlon aan te doen om een de uitrusting wa gaan te vullen/vervangen en dan daarna door te fietsen naar een grote familiecamping net ten oosten van Bremen.

Zo gezegd, zo gedaan. De route was wederom mooi en wederom was er allerlei gravel. Ik zou er bijna aan gaan wennen. Waar ik dacht dat onze trip mooi plat zou zijn, moesten er toch wat hoogtemeters overwonnen worden en dan blijkt dat de bollentrui echt niet aan mij besteed is. Er kwam zelfs een moment dat ik maar gewoon afstapte omdat ik het even niet goed geschakeld kreeg. Het leverde wel een leuke foto op.

Na het shoppen fietsten we door het drukke Bremen, waar trouwens overal best aardige fietspaden liggen. Tegen een uur of zes vonden we de camping waar de man en kids snel richting het naastgelegen meer gingen waar een soort stormbaan van springkussens op lag.

Dat is aan mij niet besteed en ik vond het dus prima om op mijn gemakje de tent op te zetten. Het was goed dat ik daar de tijd voor had, want het ding was nog drijfnat door de zondvloed van een paar dagen geleden.

De man en kids kwamen een kleine twee uur laten bijzonder enthousiast terug en de tent was toen mooi opgedroogd. Het diner bestond uit een culinair hoogstandje, instant voedsel met daarnaast tomaat en paprika. Het was heerlijk.

Tegen de tijd dat het hele spul eindelijk klaar was om de tent in te duiken werd het ook donker, dat kwam mooi uit.


* de groepvierdochter genoot ook erg van het op haar gemakje kunnen zitten en tekenen. Ze deed dat versierd met de gevonden douchekapjes