Op de bepaald minimaal uitgeruste camping waar we van maandag op dinsdag verbleven, vertelde een medefietser dat de weervoorspelling voor dinsdag niet fantastisch was. Het begin van de dag zou droog zijn maar daarna werd er toch regen verwacht.

Dat deed de man en mij beslissen om er op te mikken om voor de regen op de fiets te zitten. Degenen die ons een beetje kennen, weten dat we geen vroege vogels zijn, dus dat was een uitdaging opzich.

Maar het lukte, we pakten de tent en spullen droog en, ik meen, rond tienen fietsten we van het camping terrein af. We moesten toen nog wel ontbijten, dat deden we op een plek waar een overkapping zou staan. Daar kwamen we een beetje bedrogen uit, want de tuin overkapping bleek er niet meer te zijn, maar gelukkig viel het nog mee met de regen.

Eenmaal weer op de fiets verschenen er allerlei waarschuwingen over severe thunderstorms op de telefoons, maar tot een uur of drie viel het mee. Daarna begon het langzaam te rommelen en zagen we ons ook even genoodzaakt te schuilen. We dachten dat de bui toen verwaaide maar eenmaal op de camping bleek dat toch niet het geval.

In een werkelijk ontzettende hoosbui zetten we de tent op zodat de kids in ieder geval een droge plek hadden. Toen we uiteindelijk druipend in de tent zaten maakte de regen zo’n kabaal op de tent dat we elkaar nauwelijks konden verstaan. Best een avontuur.

Na een uurtje regenen werd het ook weer droog en kwam de zon zelfs voorzichtig weer kijken. De campingpizza was tot onze verontwaardiging toen niet meer beschikbaar en dus gingen de bijnapuberzoon en ik nog maar even op pad voor boodschappen. Woensdag wordt hij trouwens twaalf!

Ik heb me laten vertellen dat het weer op die mooie dag aanzienlijk beter wordt, dus ik heb mijn hoop gevestigd op een zonnige verjaardag.


Leuk om te vermelden: de man tikt ook weer stukjes:

https://trackmytour.com/HKXLm