Coevorden ligt zo’n beetje op spuugafstand van de Duitse grens dus onze fietstocht werd op maandag al vrij snel internationaal van karakter. Dat blijft toch altijd een mooi moment.

Na een ietwat warme maar prima nacht in het hotel namen we ‘s morgens na het ontbijt direct afscheid van de schoonvader. Hij ging terug naar Dalfsen, wij oostwaarts richting Meppen. Of eigenlijk net voorbij Meppen want daar vond de man een zogenaamde natuurcamping.

We konden er pas na half zes terecht, daarom namen we ook nog maar even een duik in het Freibad. Die zwembaden in Duitsland zijn immer leuk, en ook heerlijk betaalbaar. Daar ga je prima even een uurtje zwemmen met de kids.

Na de plonsbeurt deden we nog boodschappen, vervolgens was het nog een kleine tien kilometer richting camping waarbij werkzaamheden het grootste obstakel waren. Zelfs op de fiets heb je daar in Duitsland last van.

Tegen een uur of zes kwamen we dan op de camping. Er is behalve een toiletgebouw eigenlijk helemaal niets en dat is helemaal prima. We moeten wel weer even de routine vinden in het kamperen, maar uiteindelijk hebben we lekker gegeten en lagen we met zijn allen rond een uur of tien in de tent.

Voor de dinsdag wordt regen voorspeld, dus ik ben benieuwd hoe die dag gaat lopen. De update volgt wel weer :).