Na alle voorbereidingen gingen we zondag dan echt op weg richting Denemarken. Daartoe moest eerst de chaos van tassen en spullen getemd worden. Daarnaast was de man ook nog druk met de laatste digitale voorbereidingen want de te fietsen route moet worden uitgestippeld en op de verschillende devices worden gezet.

Ik geloof dat de schoonvader er op een zeker moment een hard hoofd in had dat het allemaal goed zou komen, maar tegen een uur of twaalf stonden we fris en fruitig in de startblokken. Logischerwijs begon het toen te regenen dus dronken we nog een kopje koffie.

Rond een uur of één zijn we dan echt vertrokken terwijl we werden uitgezwaaid door de buurvrouw. Er stond een route van zo’n zestig kilometer op het programma via Hoogeveen naar Coevorden.

Het verliep allemaal soepel, de groepvierdochter hing met haar aanhangfiets achter de man, het humeur van de groepzevendochter klaarde direct op toen ze mocht fietsen en de bijnapuberzoon droomde heerlijk achter alles aan. De schoonvader hield ons met zijn elektrische fiets makkelijk bij en de man was direct in zijn element. Voor mijzelf was het fietsen met een kar weer even wennen en ik voorzie wel wat spierpijn. Het besef was er wederom dat ik de langzaamste fietser van ons gezelschap ben, dus ik ben maar gewoon voorop gaan fietsen.

De kids mogen voor iedere vijf kilometer een snoepje, in theorie dan, en als er meer dan twintig kilometer is gefietst mogen ze cola. Ergens onderweg dronken we koffie gemaakt met de nieuwe percolator en de bijnapuberzoon testte een piepschuim vliegtuigje.

Tegen half zes arriveerden we in Coevorden waar we voor deze eerste nacht een hotel hebben. We kunnen de schoonvader immers geen kampeerperikelen aandoen. Na een douche- en baddersessie gingen we naar de plaatselijke Italiaan.

Er is lekker gegeten en vervolgens genoten van de luxe hotelkamer. Morgen fietst de schoonvader weer naar huis en gaan wij Duitsland in.